Mijn naam is Julia Groenhart, ik ben 22 jaar en ben al van jongs af aan actief met én in de paardensport. Na het behalen van mijn HAVO diploma, ben ik begonnen aan de 2 jaar durende geaccrediteerde HBO studie craniosacraal therapie voor paarden aan de Hippo Sofia Academie. Van daaruit is mijn eigen praktijk "Hippodream Balance" opgezet, waar ik sinds 2015 vele vaste klanten heb en succesvolle resultaten boek. Als cranio sacraal therapeute voor paarden vind ik het belangrijk om mijn kennis en kunnen te blijven ontwikkelen en altijd de verdieping in te blijven gaan. Zo ben ik in juni 2019 afgestudeerd aan het 1 jarige HBO traject van Paardenopleidingen Praktijk Natuurlijk- Cranio Sacraal therapie voor paarden met een 9,5!

In februari 2019 heb ik mijn diploma dressuur instructrice wedstrijdsport (ORUN 4) met een prachtig cijfer van een 8 behaald.

In september 2019 zal ik van start gaan met een 1 jarige opleiding ECT2 (equine cranio touch, level 2), waarbij ook Guasha therapie, nieuwe fascia en massage technieken en nog meer verdieping over voeding en supplementen leer bij aan bod zal komen. Deze opleiding zal ik in juni 2020 afronden.

Over mij

Dressuur ambitie
Van kleins af aan ben ik al bij de paarden te vinden. Het begon met onze pony Sunday, zij was al in ons bezit voor mijn geboorte en geniet nog steeds van haar pensioen. Ardith mijn eerste paard hebben wij gekocht toen ze net 3 jaar was, zelf opgeleid tot Z niveau en geeft haar talent nu inmiddels door in de fokkerij.
In augustus 2014 kwam ik in een onverwachte stroomversnelling dankzij de aankoop van First Barrichello. Hij liep toen op L-niveau en in maart 2015 won hij al zijn eerste bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap Z1.
Het jaar daarop reden wij ons eerste jaar internationaal bij de Young Riders op Lichte Tour niveau mee én werden wij opgenomen in het A-kader. 
Velen internationale successen en overwinningen hebben wij samen al behaald. In 2019 zullen wij, na 3 jaar lang op rij in het nationaal kader te hebben gezeten bij de Young Riders, de overstap maken naar de Grand Prix U25. Net als Razotti waarmee ik nu ook Zware Tour en Grand Prix U25 start.
Naast First Barrichello heb ik met meerdere paarden hele mooie successen in de paardensport, waaronder met Capora, Inzaghi en Kassiopeia en Razotti. 
Craniosacraal therapie voor paarden en dressuur instructie
Naast het runnen van mijn eigen praktijk en het actief zijn in de topsport geef ik ontzettend graag mijn ervaring en opgedane kennis door, middels dressuur instructie op elk gewenst niveau. Ik ben in het bezit van het diploma KNHS instructrice dressuur wedstrijd sport (ORUN 4). 
Als instructrice wedstrijdsport zal ik iedereen die goed wilt leren paardrijden, waaronder jonge talenten, begeleiden in de gehele breedtesport van B t/m de Lichte Tour.
Hierbij zal ik mij niet alleen beperken tot de rijtechniek, maar integreer ik ook wedstrijdvoorbereiding (inclusief het mentale aspect) en kan ik ruiters en amazones begeleiden op wedstrijden waarbij de correcte basis, paardenwelzijn en progressie/prestatie de vaandeldragers zullen zijn.